Sjaak Vinken & Leonie Kuepers

STREETWISE ZIJN WE SAMEN – ondernemen blijft mensenwerk
  1. Landelijk kiept 50% van de startende ondernemers in het eerste jaar al om, zo is te lezen in de Limburger. Niet in Parkstad e.o. Door de aanpak van Streetwise krijgen (startende) ondernemers het maatwerk waarmee na een jaar meer dan 95% nog overeind staat. Het draait allemaal om de perfecte match tussen concept, locatie en begeleiding.
  2. De resultaten van Streetwise over 2017 liegen er niet om. Sinds de start van de Streetwise aanpak zijn er 59 ondernemingen bij gekomen in Parkstad. Goed voor 3,7 miljoen euro aan investeringen, werkgelegenheid voor 290 mensen en ruim 10.000 vierkante meter ingevuld winkeloppervlak. Van alle nieuwe ondernemingen staat 95,7% na jaar 1 nog, en er zijn er zelfs die een tweede zaak hebben geopend. De succesverhalen stimuleren ook andere ondernemers in hetzelfde winkelgebied tot investeringen in hun webshop (bron: Limburger)
  3. …Maar, wat zit er achter de cijfers? Reflectie van het belang van persoonlijk contact, de menselijke kant en de ondernemer staat voorop