Kennissessies

Impact inside

Anette van Waning

Impact is het nieuwe modewoord, net als duurzaamheid enkele jaren geleden. Maar wat bedoelen we met impact? Wat is het wel of niet? Wat voelen we erbij? Waarom willen bedrijven impact realiseren? Wat ga je doen met je organisatie en heel belangrijk hoe zorg je ervoor dat het beklijft? Kom een kijkje nemen in de impact keuken en vindt antwoord op deze vragen aan de hand van inspirerende voorbeelden.

Succesvol samenwerken zonder juridisch harnas

Hubert Savelkoul & Remie Huijs

Als ondernemer, klein of groot, ga je op enigerlei wijze een samenwerking aan met een zakenpartner om doelen te bereiken die jullie samen beter kunnen realiseren dan alleen. Het is voor zowel bestaande als nieuwe samenwerkingen van belang dat dit op een flexibele wijze wordt vormgegeven. Met een passende (juridische) vorm die niet onnodig complex en verstikkend is, maar wel oplossingen biedt als dat nodig is. Aan de hand van praktijkcases nemen we je mee in de juridische wereld van succesvol samenwerken.

Pas als je zelf brandt, kan je anderen aansteken

Esther Boers

Vanuit kennis en ervaring neem ik u graag mee op reis in de wereld van gastvrij denken en doen. Inspirerend & Gastvrij Leiderschap in de tijdsgeest van nu, zonder trendgevoelig te zijn.

Samen staan we stil bij lef, de kracht van kwetsbaarheid, buiten de lijnen kleuren, organisatiepsychologie, commercieel denken en gastvrijheidsbeleving.

Digitalisering als kans voor het MKB: lessen uit de praktijk

Leon Beerendonk & Janno Franssen

Digitalisering zien we in het MKB vaak als een bedreiging. Het kost een hoop geld en vaak is onduidelijk wat je er nu precies mee kunt. Doe je het niet, dan word je ingehaald door je concurrent. Doe je het wel, dan is het vaak lang onduidelijk of je wel de goede kant op gaat. ICT-leveranciers begrijpen weinig van jouw business en spreken in een andere taal dan jij. Ook je klanten veranderen. Ze kopen op een andere manier en verwachten ook iets anders van jou. Eigenlijk gaat je hele businessmodel op zijn kop. Hoe pas je je daarop aan, pluk je de vruchten van digitalisering en hoe ga je om met innovatie? De afgelopen drie jaar bouwden we aan hét nieuwe ICT-professional services bedrijf. Wil je weten in welke valkuilen wij zijn gestapt en hoe je die zelf kunt vermijden? Dan zien we je graag!

Rendement van geluk

Kees Klomp

Maak kennis met de basisvoorwaarden om betekenisvol te ondernemen.
We zetten de eerste schreden in een nieuw socio-economisch tijdperk: de Betekeniseconomie. In de Betekeniseconomie ontstaat een fundamenteel nieuw waarde-paradigma waarin monetaire waarde en maatschappelijke waarde volledig verstrengeld raken. De basisvoorwaarde om betekenisvol te kunnen ondernemen is het vermogen om te denken en doen vanuit empathie en compassie.

Ondernemen doe je samen

Sjaak Vinken & Leonie Kuepers

Landelijk kiept 50% van de startende ondernemers in het eerste jaar al om, zo is te lezen in de Limburger. Niet in Parkstad. Daar helpt Streetwise startende ondernemers om samen een perfecte match te vinden tussen concept, locatie en begeleiding en staat meer dan 95% na een jaar nog overeind. Haal energie uit de succesverhalen van collega ondernemers en ontdek hoe de menselijke kant je in ondernemersland verder kan helpen.

Het belang van vitale werknemers

Paul Borm

Het Gezondheidsakkoord Limburg is een initiatief om te komen tot meer positieve gezondheid, een hogere arbeidsparticipatie en het verkleinen van de verschillen in onze regio. Zij doet dat door Verbinden van Kolommen. Onderdeel van dit akkoord is de ambitie om werknemers vitaal te krijgen en hoe de arbeidsparticipatie verhoogd kan worden. Het belang van vitale werknemers wordt immers steeds groter, gezien de ‘krapte’ op de arbeidsmarkt. Maak kennis met het belang van vitale werknemers en wat je als ondernemer daarin kan betekenen.

Ondernemers maken Parkstad

Kelly Regterschot & Janko Grassère

Ondernemers maken Parkstad. Samen. Maar hoe dan?
Kelly Regterschot introduceert in navolging van het programma ‘Bewoners maken Parkstad’, het nieuwe initiatief ‘Ondernemers maken Parkstad’. IBA Parkstad wordt regelmatig benaderd door (startende) ondernemers die goede ideeën hebben. Ze zoeken naar een manier om deze om te zetten in concrete bedrijfsactiviteiten. Met het programma “Ondernemers maken Parkstad” biedt IBA ondernemers ondersteuning om goede innovatieve ideeën uit te werken tot een haalbare business case. Janko Grassère vertelt meer over dit initiatief en de mogelijkheden om hieraan deel te nemen.